Otevřeli jsme další pobočku: nově nás najdete také v Českém Brodě

31.01.2022

Elektronické snímače tlaku v pneumatikách - k čemu slouží a jak probíhá montáž ventilů?

blog-picture

Od 1. 11. 2014 jsou elektronické snímače tlaku v pneumatikách povinné pro všechna nová auta v Evropské unii. Na vozy, které byly uvedeny do provozu před rokem 2014, se toto pravidlo zatím nevztahuje, instalace tohoto zařízení může však být přínosná i pro ně, a to zejména z hlediska ekologie a bezpečnosti, ale také kvůli úspoře paliva a menšímu opotřebování vzorku na pneumatikách.

Co je elektronický ventil neboli TMS

V nových automobilech je od roku 2014 povinně instalován systém monitorování tlaku v pneumatikách, takzvaný TPMS (Tire Pressure Monitoring System) elektronický ventilek. Ten je instalovaný do každého kola a je propojený s řídicí jednotkou auta pomocí rádiových vln. Pokud ve vašich pneumatikách klesne tlak pod stanovený limit, budete na tuto skutečnost upozorněni centrální řídicí jednotkou. Kromě toho senzor hlásí teplotu v pneu i stav baterie, která elektronický ventil napájí.

Ušetřete si starosti s měřením tlaku v pneumatikách

U osobních i nákladních automobilů vyrobených a uvedených do provozu před rokem 2014 provádí náš pneuservis dodatečnou montáž TPMS ventilů. I majitelé starších aut totiž mají zájem o přesné a pohodlné monitorování tlaku v pneumatikách z pohodlí svého auta. Lehce tak zjistíte, kolik vzduchu je třeba přidat nebo ubrat. Okamžitá náprava může prodloužit životnost vašich pneumatik.

V našem pneuservisu dokážeme vyrobit i přesné klony elektronických ventilů pro vaše náhradní (letní nebo zimní) pneumatiky, abyste si mohli být jisti, že tlak ve všech kolech je v pořádku a pneumatiky jsou optimálně nahuštěné.

Senzory tlaku jsou univerzální, vydrží vám 5 až 6 let a mohou prodloužit životnost baterie až o 20 procent. Celá instalace včetně diagnostiky zabere našim zkušeným mechanikům přibližně 90 minut.

A když už k nám vyrazíte, můžete využít i našich ostatních služeb. Nabízíme například výměnu, opravu nebo tónování autoskel, kontrolu klimatizace, dezinfekci ozonem, renovaci světlometů nebo ruční mytí aut, abyste z pneuservisu odjížděli v autě, které je jako nové. Samozřejmostí je i výměna pneumatik a jejich kontrola. Náš pneuservis nabízí zkrátka všechno, co potřebujete pro bezpečnou a spolehlivou jízdu ve svém autě. Máte dotazy týkající se našich služeb? Neváhejte nás kontaktovat.

Potřebujete vyměnit sklo?

Pro nás je to hračka!

Autosklo a pneuservis Kalfas
Nupacká 42, Praha 10, 100 00 Strašnice

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 17:00


+420 731 151 200

Autosklo a pneuservis Kalfas
Františka Macháčka 1461, 282 01 Český Brod

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 12:00, 13:00 - 17:00


+420 608 255 141