Otevřeli jsme další pobočku: nově nás najdete také v Českém Brodě

01.11.2021

Jak dlouho trvá výměna skla?

blog-picture

I když jste nejopatrnějším řidičem široko daleko, výměně autoskla se během svého života vyhnete jen těžko. Jeho poškození totiž ve většině případů zaviní někdo cizí, nejčastěji zloděj nebo malý, ale tvrdý předmět, který odlétl od kola okolo jedoucího auta. Jak postupovat, pokud je třeba sklo vyměnit, a jak dlouho celá akce trvá?

Oprava, nebo výměna?

Ne vždy je nutné měnit celé sklo. V případě drobného poškození je možné použít speciální polymer, který vyhladí důlky a drobné prasklinky neboli takzvaného pavouka. Posouzení, zda je možné sklo opravit, nebo je nutná výměna, byste měli nechat na odborníkovi. Jen ten totiž dokáže rozpoznat, jestli na první pohled malé poškození nemůže mít další dopady na vaši bezpečnost. Pouze v případě, kdy je poškození:

  • v zorném poli řidiče,
  • blízko rámu nebo stěračů,
  • případně má více než 4 cm,

oprava není možná a je třeba vyměnit celé čelní sklo.

Jak probíhá výměna

Výměna autoskla probíhá v několika krocích. Nejprve je nutné demontovat stěrače i plastový kryt jejich motorku, poté se vyřeže a odstraní poškozené sklo, následně se odstraní zbytky modulárního lepidla, vyleští se nové sklo, odmastí se jeho okraje, nanese se primer a nové lepidlo, poté se vloží a bezpečně přichytí nové sklo a vrátí se na místo stěrače i krytka motorku. Celý proces výměny čelního skla trvá několik hodin a stačí se na něj objednat pomocí online rezervačního formuláře. V případě, že potřebujete být co nejdříve zase mobilní, můžeme vám půjčit náhradní vůz.

Za dvě hodiny můžete jet

Spěcháte? V nabídce máme i expresní variantu, kdy vyměníme sklo okamžitě a bez čekání. Přibližně za 2 hodiny bude vaše čelní sklo vyměněné a můžete vyrazit domů, do práce nebo za zábavou. Pracujeme s autoskly kvalitních značek Guardian, Pilkington, Sekurit nebo Splintex a používáme lepidlo od značky Bemer. Nebude-li potřebné sklo skladem, vyřízneme plexisklo potřebné velikosti, které sklo dočasně nahradí.

Rozbilo se vám sklo během jízdy a nemůžete dojet do servisu? Ani to pro nás není problém. Naši technici vyrazí za vámi a během několika hodin vyřeší výměnu na osobním autě, kamionu, náklaďáku nebo třeba traktoru přímo v terénu. Ušetříte tak čas i peníze.

Pokud je to možné, snažíme se vyjednat úhradu škody s vaší pojišťovnou a vše potřebné vyřídíme za vás. Kromě toho při splnění smluvních podmínek k výměně skla zapůjčíme náhradní auto, dáme vám nové stěrače i slevu na zatmavovací autofólie. Spolupracujeme s největšími pojišťovnami na českém trhu. Kompletní seznam našich smluvních partnerů najdete zde.

Máte další dotazy týkající se výměny autoskel nebo se chcete objednat? Zavolejte nám, rádi vám poradíme.

Potřebujete vyměnit sklo?

Pro nás je to hračka!

Autosklo a pneuservis Kalfas
Nupacká 42, Praha 10, 100 00 Strašnice

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 17:00


+420 731 151 200

Autosklo a pneuservis Kalfas
Františka Macháčka 1461, 282 01 Český Brod

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 12:00, 13:00 - 17:00


+420 608 255 141