Otevřeli jsme další pobočku: nově nás najdete také v Českém Brodě

27.02.2023

Jak poznat kvalitní pneuservis a na co si dát při výběru pozor

blog-picture

S přicházejícím jarem se blíží i potřeba přezutí ze zimních pneumatik zpátky na letní. Jestli ještě nemáte svůj oblíbený pneuservis a začínáte se rozhlížet, kam se svým autem nebo motorkou vyrazíte, bude se vám hodit malý průvodce. Vybrat správný pneuservis totiž není tak snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Zkusit to bez přezouvání? Ani náhodou

Možná se vám do hledání pneuservisu moc nechce. Bojíte se, že sáhnete vedle a nebudete spokojeni se službami, cenou, nebo rovnou s obojím. Nebudeme vám lhát – riziko, že se výběr na první dobrou nepodaří, tu samozřejmě je. Na druhou stranu, čím důkladněji se na celou akci připravíte, tím větší je šance, že najdete přesně to, co hledáte, tedy zkušené mechaniky, kteří ví, co dělají, aniž by se vás snažili sedřít z kůže.

Jestli vám bleskla hlavou myšlenka, že když přezutí vynecháte, nic moc se nestane a aspoň ušetříte čas, peníze i nervy, máme pro vás špatnou zprávu: ve skutečnosti neušetříte vůbec nic, naopak. Ačkoliv totiž nemáte ze zákona povinnost zimní pneu na jaře měnit za letní a teoreticky můžete i v červencových parnech brázdit republiku na stejných gumách jako v prosinci, prakticky to není moc dobrý nápad. Proč? Zimní pneu jsou vyráběny do jiného počasí, než je to letní. V létě proto logicky fungují jinak. Jsou méně bezpečné, zajistí vám vyšší spotřebu a v neposlední řadě i menší komfort. Nic, co by člověk chtěl, že?

Jak najít spolehlivý pneuservis

Nejlepší reklamou pro autoservis nebo pneuservis jsou spokojení klienti. Zeptejte se svých známých, kde mění pneumatiky oni a jak jsou spokojení. Můžete si tak udělat předběžnou představu o nabízených službách i ceně. Ta se totiž může u jednotlivých pneuservisů lišit o desítky až stovky procent. Vyhněte se podezřele výhodným nabídkám a raději si připlaťte za ověřený tým, na který je podle referencí spoleh. Za kvalitu se platí, to ale neznamená, že si musíte najít nejdražší servis široko daleko.

V žádném z doporučených pneuservisů nemají na výměnu pneumatik na vašem autě nebo motorce čas? Můžete projet internet a zkusit štěstí i jinde. Místo obvolávání je ale lepší na místo rovnou zajet a domluvit se osobně. Než se vypravíte na průzkum, pročtěte si recenze. Přímo na místě si pak prohlédněte vybavení, způsob práce i vystupování zaměstnanců. Nemusí chodit po autoservisu v obleku, ale slušné vystupování napoví o tom, jak bude vaše další spolupráce dál probíhat.

Samozřejmostí by mělo být kvalitnější vybavení než je to, které používáte sami doma. V případě výměny pneumatik je to momentový klíč, vyvažovačka kol s platným atestem, cejchovaný měřič tlaku, zvedák a stroj na montáž a demontáž pneu.

Zeptejte se i na další služby: auto čas od času potřebuje zkontrolovat nebo vyřešit závadu, na kterou si sami netroufnete. Možná by se vám hodilo uskladnění pneumatik, čistění interiéru nebo jiná doplňková služba. Řešit všechno ohledně vašeho auta s jedním člověkem je mnohem pohodlnější a efektivnější než objíždět celý tým.

Pokud hledáte ten pravý pneuservis pro váš vozový park v Praze, přijďte se podívat k nám. Ceník i reference najdete na našem webu. Budeme se těšit na viděnou!

Potřebujete vyměnit sklo?

Pro nás je to hračka!

Autosklo a pneuservis Kalfas
Nupacká 42, Praha 10, 100 00 Strašnice

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 17:00


+420 731 151 200

Autosklo a pneuservis Kalfas
Františka Macháčka 1461, 282 01 Český Brod

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 12:00, 13:00 - 17:00


+420 608 255 141