Otevřeli jsme další pobočku: nově nás najdete také v Českém Brodě

15.03.2022

Nepodceňujte pravidelné čistění klimatizace – může vám ochránit zdraví

blog-picture

Funkční klimatizace není jen otázkou parných letních měsíců, i v zimě vám přes ni proudí vzduch do auta. Na jeho kvalitě se každopádně podílí celkový stav autoklimatizace. Ta se totiž časem zanese prachem a nečistotami, čímž se nutně zvýší výskyt alergenů a roztočů.

Dýchat nečistý vzduch pokaždé, když si zapnete klimatizaci, není pro vaše zdraví právě optimální. Pokud navíc trpíte respiračními potížemi či astmatem, pravidelná kontrola a čistění klimatizace by pro vás mělo být samozřejmostí. My vám s tímto problémem pomůžeme – stačí si jen objednat termín.

Kompletní kontrola a čistění klimatizace

Aby vám klimatizace dobře sloužila nejen v létě, ale pokaždé, když nasednete do auta, není záhodno zanedbávat její pravidelnou údržbu. Právě ta vám totiž zajistí delší životnost klimatizace a ušetří vám případné výdaje na její opravy. Navíc se díky kontinuální péči zvýší její výkon a sníží spotřeba.

V našem autocentru vám klimatizaci nejen zkontrolujeme, následně ji také podrobíme hloubkovému čistění. Důkladně z ní odstraníme veškeré mechanické i chemické nečistoty, provedeme dezinfekci ventilačních průduchů, kontrolu funkčnosti, podtlakovou zkoušku těsnosti a také nutné opravy. Postaráme se také o dezinfekci výparníku a efektivně zlikvidujeme všechny bakterie i nepříjemné zápachy.

Aby klimatizace řádně fungovala, je zapotřebí do ní pravidelně doplňovat chladicí kapalinu. V našem autocentru vám odčerpáme z klimatizace starou chladicí kapalinu, vyčistíme a doplníme na předepsanou hodnotu.

Jak se o svou autoklimatizaci správně starat?

Pro správnou funkčnost autoklimatizace je vhodné vědět, jak ji správně používat a jak se o ni starat, abyste prodloužili její životnost. Existuje několik zásad, které se vyplatí dodržovat:

  • První z nich je, že byste měli klimatizaci zapínat i v zimě, a to alespoň jednou za dva týdny na několik málo minut. Má to své opodstatnění – klimatizace se účinně pročistí od prachu a navíc vám v zimě účinně pomůže s rychlejším rozmrazením čelního skla v případě, kdy je motor ještě studený.
  • Další zásadou je, že byste měli klimatizaci vypnout pět až deset minut předtím, než dorazíte do cíle. Je to logické – výparník se za tu dobu stihne vysušit, čímž se omezí vznik vlhkosti. Vlhké prostředí je ideálním podhoubím pro bakterie a plísně. Tím, že bude výparník suchý, tedy navíc prokazujete službu svému zdraví.

Pokud nechcete nebo nemůžete pravidelné údržbě a čištění klimatizace věnovat svůj čas, sjednejte si u nás schůzku. O vše se profesionálně postaráme a vy můžete brzy odjíždět s klimatizací, která je zase jako nová.

Potřebujete vyměnit sklo?

Pro nás je to hračka!

Autosklo a pneuservis Kalfas
Nupacká 42, Praha 10, 100 00 Strašnice

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 17:00


+420 731 151 200

Autosklo a pneuservis Kalfas
Františka Macháčka 1461, 282 01 Český Brod

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 12:00, 13:00 - 17:00


+420 608 255 141