Otevřeli jsme další pobočku: nově nás najdete také v Českém Brodě

10.01.2024

Výhody čištění autoklimatizace ozonem

blog-picture

Klimatizace v autě je nezbytným společníkem především v horkých letních měsících. Zároveň ale skýtá ideální prostředí pro tvorbu plísní a bakterie. Proto je důležité ji pravidelně čistit. Nikoliv až v momentě, kdy z ní cítíte nepříjemný zápach. Čištění autoklimatizace ozonem nabízí širokou škálu výhod, které nejen chrání zdraví posádky, ale také zlepšují celkový stav vozidla. Podívejte se na ně s námi.

1. Chrání zdraví

Ozonová dezinfekce autoklimatizace je vynikajícím prostředkem k eliminaci mikrobů, bakterií a alergenů. Tento účinný proces zabraňuje šíření škodlivých organismů vzduchem, což v konečném důsledku chrání zdraví řidiče i pasažérů. Eliminace těchto škodlivých látek pomáhá snižovat riziko alergií, respiračních problémů i nemocí.

2. Je rychlá

Jedním z hlavních benefitů čištění autoklimatizace ozonem je jeho rychlost. Tento proces je velmi efektivní a zpravidla vyžaduje 15-60 minut. Oproti jiným metodám čištění je čištění ozonem rychlejší a umožňuje okamžité používání vozidla.

3. Neobsahuje nezdravou chemii

Jedním z klíčových faktorů je absence chemických látek v procesu čištění autoklimatizace. Generátor ozonu transformuje přebytečný ozon na kyslík, což vede k ekologičtějšímu procesu, který není škodlivý ani pro životní prostředí, ani pro uživatele vozidla.

4. Nevyžaduje demontáž klimatizačního systému

Výhodou tohoto postupu je, že se obejde bez potřeby demontáže celé klimatizace. Díky čištění ozonem není nutné rozebírat celý systém, což šetří čas a zároveň minimalizuje riziko poškození součástek.

5. Odstraňuje nepříjemné pachy

Přítomnost nepříjemných pachů v automobilu není žádná hitparáda. Čištění autoklimatizace ozonem je ale účinně likviduje. Proces dezinfekce nejenže odstraňuje usazené mikroby a plísně způsobující pachy přímo v klimatizaci, ale také neutralizuje zápachy usazené ve vozidle při provozu – například pach cigaret nebo jídla. Vozidlo tak získá čištěním svěží a příjemnou vůni.

6. Čistí klimatizaci i palubní desku

Další výhodou je schopnost čištění nejen klimatizace, ale také palubní desky vozidla. Tento proces dokáže odstranit nečistoty a bakterie nejen z ventilace, ale také z povrchu desky, čímž přispívá k celkové čistotě interiéru.

Výhody čištění klimatizace ozonem jsou zřejmé každému, kdo touží po zdravém a čistém interiéru svého vozu. Objednejte si termín na dezinfekci vašeho auta na bezplatném čísle: 800 05 05 05 nebo si pohodlně rezervujte termín online.

 

Potřebujete vyměnit sklo?

Pro nás je to hračka!

Autosklo a pneuservis Kalfas
Nupacká 42, Praha 10, 100 00 Strašnice

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 17:00


+420 731 151 200

Autosklo a pneuservis Kalfas
Františka Macháčka 1461, 282 01 Český Brod

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 12:00, 13:00 - 17:00


+420 608 255 141